8 grunde til ældre hjælp

Goddag. Og velkommen til. I denne artikel vil jeg gennemgå 8 grundlæggende områder til at du som ældre, interesseret eller pårørende bør søge professionel hjælp vedrørende alderdom og den fascinerende del af livets historie. Områder vi hos Ret-op.dk og projekt danmarks alderdom kæmper for!

1 Et digitalt forvirrende samfund..

Ja. Det er noget af en tid i historien vi vidner til. Om ikke andet gælder forvirringen for os alle. Men vi kommer ikke uden om at selv for generationer fra 80erne og bagud kniber det til tider med at følge med. Så tør vi slet ikke tænke på hvor frustrerende det må være med alle de skærme når du er noget ældre end fra 80erne! At søge hjælp fra professionelle rådgivere, terapeuter og konsulenter inden for ældreområdet betyder at du får en fabelagtig støtte og kontakt uanset spørgsmål.

2 Alderdom er et nyt kæmpe kapitel..

Nemlig. Men de færreste forstår hvor voldsomt og samtidig fascinerende et sted det er i livet! Men når vi siger kæmpe kapitel mener vi det. Et godt gammelt citat fra en mentor lyder således:

” Kig tilbage. er du 80 år? Så invester 79 år i det kommende! “

Hvis ikke det er en fabelagtig livsfilosofi og tilgang til tilværelsen, så ved vi ikke hvad det er! Men tænk at vende hele rejsen på hovedet. Få hjælpen. Række ud. Tage snakken. Og ikke mindst planlægge historien fremadrettet.

3 Der mangler ressourcer i samfundet..

Åh. Ak. Men om ikke andet kommer vi ikke uden om det faktum at samfundet er presset. Og hvem er virkelig presset? Ældreomådet… Det gode ved det? At vi sammen har muligheden for at iværksætte ældrelivet til et fænomenalt sted for os alle. Ressourcer er en kæmpe mangel, men der må vi ikke stoppe. Så stopper samfundet og vores håb for nytænkning. Ældreiværksætteri er nøglen, og det gør vi kun sammen. Ved at gøre alderdom til det absolut mest inspirerende. Især for dig som privat.

4 Ældrelivet har mange fysiske uforudsigeligheder..

Kender du det med et knirkende knæ? Kender du en øm skulder? Hvad med ryggen eller alt det andet? Og nej, det gælder ikke kun hvis du er 75. Forfærdeligt høje tal hos unge har problemer med ryggen på grund af stillesiddende livsstil i dag… Men fysiske begrænsninger kræver absolut at vi retter op. Retter ryg og holdning op. Retter vores tilgang til fysik og krop op. Og det kræver at række ud og få hjælp. Vi går tit for sent ud og søger hjælpen, men vi er der også inden det sker!

5 Ældrelivet har mange mentale uforudsigeligheder..

Hvad med at rette ind? Skal livet rettes op kræver det mentalt overskud. Overblik i sig selv. Overblik i tilværelsen. Fokus og vedholdenhed hjælper hjernen og det kognitive i at holde sig på sporet. Vi må aldrig lægge os ned på grund af alderdom. Hjernen er plastisk. Den kan trænes. Den kan vedligeholdes!

6 Samfundet har brug for ældre-visdom!

Er du blevet ældre? Er det så ikke skønt at vide at en stor hjælp til alle os andre rent faktisk ligger i din egen livserfaring. En viden som samfundet skal lære af og bygge videre på. Det er det vi skal lære. Ungdommen som mistrives som aldrig før. Vi har også haft projekter hvor unge og ældre mødes. Så sker der magi. Husk det nu. Din hjerne er som et bibliotek. En historie af magi og ufattelig skøn hjælp til os alle. Find inspirationen frem i dig selv. Vi glæder os til at lytte og lære.

7 Et langt liv har enormt potentiale..

Et potentiale der går igen i flere af punkterne. Men her mener vi at det potentiale altså har kæmpe værdi når du lærer at håndtere en situation som ældre. Eller har en ældre nær dig. Vi kan som et godt gammelt citat fra en nær bekendt lyder “vælge at være frustrerede eller fascinerede”. Der mener vi at alle er i stand til at vende livet rundt. Men det kræver værktøjer og indsigter. Og at finde gnist og potentiale frem kræver du åbner op og ser det. Vi ser dig!

8 Alderdom er fantastisk for os alle!

Vi bliver alle ældre. Og derfor er alderdom og ældrelivet et utroligt emne vi alle skal drages meget mere ind i. Unge skal lære af ældre. Ældre skal lære af unge. Sammen kan vi iværksætte noget ret fantastisk. Og vidste du at rent psykologisk giver det voldsomt stor tilfredshed at lære fra sig og tale om livet.

Det var lidt vejledning til ældrelivet. Om du er nået dertil eller ej. Kender nogen eller blot interesserer dig for fremtiden. Så er vi der også for dig.

Hilsen Simon og Ret-op.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait