Mentor… derfor er en mentor i livet vigtigt

Vi som mennesker begår ofte en enormt stor fejl. At tro vi kan og ved det hele selv. Av for den da..

Det er lidt komisk og samtidig tragisk at vi fra naturens side er flokdyr, men samtidig ofte ikke får den nødvendige hjælp i livet. Hvorfor står det sådan til? Hvad har vi egentlig gang i? Ungementor hvor er du? Voksenrådgiver hvem?

Psykologisk set er en mentor lidt som… lidt som at have en dygtig lærer. Lidt som at have en dygtig leder på dit arbejde. Lidt som at have en coach i livet.

En mentor fandt jeg selv ud af relativt tidligt i livet hvor vigtigt det var. Ikke tidligt nok men dog før jeg blev fyrre. Livet havde suget mig ind i en tidslomme af absolut ingen veje og ingen idé om hvordan jeg kom videre. Det var et sted omkring 2010. Efter endt Snedker og byggeteknikker uddannelse. Jeg var rent ud sagt s… træt af de mestre og deres måde at opføre sig på. Så dengang var min løsning at skride så snart uddannelsen var færdig.

En tur til Sverige blev på sin vis en ændring i livet. Væk fra alt. Væk fra det hele. Væk fra alt det jeg plejede. Som at se det hele udefra. Ja, jeg sad faktisk ovre i Sverige og så København derfra. Og det fik nogle afgørende tanker i gang.

Mit møde med en erhvervskvinde giver et helt nyt syn på mig selv. Hun kigger en dag på mig og siger:

“Simon for pokker da! Du er jo et godt menneske. Et aktivt menneske. Problemet er dog blot..”

“Problemet!?” Husker jeg tydeligt mig selv tønke meget højt. Tror faktisk det var så højt jeg også sagde det.

“Problemet med dig er at hvis ikke du ændrer dig for livet… så ændrer livet sig ikke for dig!” Hun ser på mig med både alvorlige øjne og et dejligt smil.

Jeg sad noget tid og skrev efterfølgende den sætning ned. En sætning jeg mere eller mindre de sidste 10 år har fortalt mig selv dagligt. Og det med at skrive ned, fysisk, i min notesbog, har også som en helt fabelagtig vane fulgt mig lige siden.

Psykologisk set..

Vi tror vi ved hvad der skal til fordi vi som mennesker er ret naive og blinde i livet. Bias er et psykologisk term vi ser i alle aldre. Og det betyder kort sagt, den måde.vi forudindtager verden omkring os på. Og når vi tror vi kender livet omkring os kan stoltheden nemt holde os stagneret og fastlåst.

Når vi lærer at række ud. Ungementor… voksenrådgivning… livslærer… så finder vi hurtigt ud af vi ikke kender ret meget mere end det vi troede. Og det vi før troede var også hvad der holdt os fast. Giv slip. Ræk ud. Få hjælp!

Mit budskab til dig hvad end du er ung og ikke ved hvor du skal søge hen eller voksen og blot er gået i stå er dette:

“Livet handler ikke om det der sker for dig. Hvad der sker, det sker. Men det du gør med det… det er hvad der afgør hvor du kommer hen i livet.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait