Hvorfor alderdom og ungdom skaber fremtiden sammen

Om at iværksætte ældreområdet og ældrelivet. Og hvorfor vores samfund har brug for at se på den aldrende del af livet hvis vi skal ha en fremtid der inspirerer unge som seniorer..

Vi har haft utrolig meget med ældreområdet på Frederiksberg at gøre siden 2012. Hvad der igennem al den tid har manglet er delvist hænder og penge. Men ak, det har vi snart hørt så meget på at det går ind ad det ene øre og ud ad det andet. Så vi har kigget på sagen og giver vores bud på hvad der egentlig mangler. Ikke blot på plejehjem og den del af ældrelivet..

Ungdommen har brug for alderdommens viden. Alderdommen har brug for de unges energi. Så enkelt kunne det siges. Når du har set mennesker gå i stå i begge ender af livet, så sætter det tanker i gang. Tanker der netop har meget af svaret på hvordan vi skaber en fornyet tilgang og fascination til den senere den af livet.

Og det er hvad vi vil fortælle dig. Fordi der er brug for nytænkning af det at blive ældre. Der er brug for fornyede øjne der tør provokere vores forestillinger om at blive ældre. Vi har simpelthen brug for at få givet livet som ældre en sprudlende ny fortælling. En ny stemme. Og den stemme er vi sammen om at få frem og inspirere med.

Når yngre mennesker vi har snakket med ikke har noget at stå op til. Når de er gået i stå. Ikke føler sig værdsat og meningsfulde. Så har det utroligt meget at gøre med at de ikke føler de hører til nogen steder. Ikke har nogen mentor, eller personer der virkelig hører dem. Derfor nyder de utroligt godt af at vi bidraget med den viden som modne eller seniorer netop har bidraget med.

Når ældre går i stå sker der lidt det samme. Ikke helt at vide hvor man skal gå til. Ikke at føle der sker noget nyt og spændende i tilværelsen. Fordi der mangler ny inspiration. Som at kigge på det hele med unge øjne igen. Unge øjne vi forsøger at hjælpe med at se med.

Når alt så er sagt, er det som vi har sagt før nødvendigt som aldrig før. Med ensomhed og mistrivsel blandt helt unge og helt ældre. Der er brug for vi alle lærer at række ud. Spørge, lære, hjælpe, få hjælp. Unge lærer at se sig selv i en fremtid der ude. Hvor de gerne vil hen. Ældre lærer at se sig selv tilbage i tiden. Samle op på ting de gerne ville gøre eller prøve. Som vi så prøver at få gjort noget ved!

Derfor prøver vi med Ret-op.dk at iværksætte Frederiksberg og Københavns kommune så begge ender af livet fornyes igen og ses på med helt nye øjne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait